18 Kasım 2014 Salı

Ve Karşınızda Nokia N1...Nokia & Android & Tablet

Nokia N1 adını taşıyan yeni Android tablet, 7.9 inç, 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü ekran; dört çekirdekli, 64-bit 2.4 GHz Intel Atom Z3580 işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 8 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, alüminyum yekpare gövde gibi başlıca özelliklere sahip olmasıyla dikkat çekiyor.




Tabletin iPad mini’ye olan benzerliği de dikkat çekiyor. 6.9 mm. kalınlıklı ve 318 gr. ağırlıklı gövdesi, “Doğal Alüminyum” ve “Lava Grisi” renk seçenekleri, Apple’ın Smart Case kılıfına benzeyen kılıfı da Nokia N1’i Apple’ın iPad mini’siyle benzer kılıyor. Yalnız Apple’ın iPad mini 3’te yer vermeyip iPad Air 2’de yer verdiği lamine ekranı Nokia N1’de de görüyoruz. Öte yandan kamera, butonlar ve kulaklık jakı da iPad mini’dekilerle aynı yerlere konumlandırılmış. Hatta cihazın alt kısmında benzer şekilli hoparlör ızgarasını ve Lightning porta benzeyen çift yönlü kullanılabilir type-C USB konnektörünü görüyoruz.
Nokia N1 yolculuğuna Çin’de başlayacak
Teknoblog’un haberine göre; android 5.0 Lollipop ile çalışan Nokia N1’de Nokia’nın Android’e özel ana ekran uygulaması Z Launcher da yüklü olarak geliyor.
Nokia N1’in üretimini Foxconn ile işbirliğine giderek gerçekleştiriyor, yani şirket cihaz üretimini doğrudan üstlenmiyor. Bu yılın başında, Microsoft’a devrin hemen öncesinde Nokia X serisi Android telefonlarıyla Android sularına ayağını şöyle bir değdiren Finlandiyalı şirket, Android tablet denemesiyle istediği sonuca ulaşabilecek mi, bunu zamanla göreceğiz.
Nokia N1 için 250 dolarlık yurt dışı satış fiyatı belirlendi. Cihazın Çin yeni yılından önce, yani takvimler 19 Şubat 2015’i göstermeden önce çıkması bekleniyor. Nokia N1 ilk olarak belirlenen tarihte Çin’de çıkacak. Daha sonra Rusya’ya ve belirli Avrupa ülkelerine gelmesi bekleniyor.

Lumnia Serisi İçin Yeni Yazılım Paketi Ocak 2015 Olabilir..."Lumnia Denim" Paketini İnceleyelim...


Geçtiğimiz günlerde Nokia Power User güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde Lumia Denim güncellemesinin Kasım ayının son kısmında belli bölgelerde ve belli cihazlarda yayınlanabileceğini ifade etmişti. Güncellemeyi ilk alacak cihazlar olarak Lumia 830 ve Lumia 930 olacağı bu cihazları Lumia 1520’nin izleyeceğini ifade etmişti.
Fakat İngiliz Telekom operatörü O2 bunun iyimser bir beklenti olduğunu ortaya koydu. O2 adına konuşan bir yetkili Denim güncellemesinin 2015 ilk kısımlarında çıkacağını düşündüklerini söyledi. Eğer şanslıysak Ocak 2015 de güncellemeyi aktif edeceklerini belirtti.
Zaten çeşitli kaynaklar bu güncellemenin tüm cihazlara yüklenmesinin 2 aylık bir zaman dilimine yayılacağını düşündüklerini açıklamışlardı. Anlaşılan Lumia güncellemeleri Lumia kullanıcılarına saç baş yoldurmaya devam edecek gibi görünüyor.....

Bildiğiniz üzere Microsoft Prewiev kullanıcılarına WP8.1 GDR1 güncellemesini sunmuştu. Nokia’nın adetidir Microsoft’un çıkardığı güncellemelere eklemeler yapıp isimlerini değiştirmek. Şimdi ise GDR1’in adı IFA 2014 etkinliğinde açığa kavuştu. GDR1 güncellemesinin adı; DENIM.
Güncelleme WP’nin gelişimi için bir kilometre taşı ve detaylı listesi eksiksiz olarak şu şekilde olacak;

Windows Phone 8.1 Update 1 (Denim)


CORTANA İÇİN GELECEK GELİŞTİRMELER;

Cortana-soru-sorma
Piyasadaki en kişisel dijital asistanın İNGİLTERE ve Çin’de bir Betası sunulacak. Şu anda ise HindistanKanada ve Avustralya ortak bir Alfa testinde. ABD vatandaşları için ise GDR1’den sonra Cortana, geliştirilmiş doğal bir dil, kişiler, erteleme hatırlatıcı ve takvim geliştirmeleri için Bluetooth araç kiti entegrasyonu ile gelecek.
CANLI KLASÖRLER;
large-live-folder-collapsed
Ana ekranınızı daha derli toplu tutmak istiyorsanız ve uygulamalarda gruplama yapmak istiyorsanız Canlı Klasörler derdinize derman olacak. Yeni bir klasör oluştumak için bir uygulamayı alıp diğerinin üstüne bırakmanız yeterli olacak ve belirlenen yere tıkladığınızda klasörlerinize isim verebileceksiniz.
UYGULAMA KÖŞESİ;
apps_corner_lede
Çocuk odasının yeni adı artık; uygulama köşesi. İstediğiniz bir ana ekrana istediğiniz uygulamaları eklemek, şifrelemek artık daha kullanışlı.
GELİŞMİŞ SMS YÖNETİMİ;
Windows-Phone-SMS-Forwarding
Artık smslerinizi tek tek işaretleyebilecek, silebilecek veya kontrol edebileceksiniz.
ERTELEME SÜRELERİ;
snooz
Artık Alarm uygulaması içinde erteleme zamanını seçebilir, değiştirebilirsiniz.
CUNSOMER VPN DESTEĞİ;
wp_ss_20140804_0020
Herhangi bir Wi-Fi ağına bağlandığınızda güvenlik ve veri entegrasyonu yapılacak.
IE MOBİL WEB SİTELERİN GÖRÜNTÜLENMESİNDE GELİŞTİRMELER;
youtube_mobile_website_wpc
Mobil web sitelerine daha hızlı ve daha karalı bağlanmalar için IE üzerinden geliştirmeler yapıldı.
 
MAĞAZA İÇİN CANLI LİVE TİLE (Sadece ABD);
Store_Live_Tile_lede
Mağazanın simgesi live tile olacak ve popüler oyun, uygulama veya size uygun uygulamaları önerecek.
BENZERSİZ LUMİA DENEYİMLERİ;
Lumia 930, Lumia Icon, Lumia 1520 ve Lumia 830 için Lumia Camera içinde yazılımsal bazı yenilikler içerecek güncelleme.
BU YENİLİKLER İSE ŞU ŞEKİLDE;
 
Lumia Camera; Daha hızlı ve daha sezgisel çalışması ve en iyi kamera deneyimini yaşatmak için Lumia Camera uygulaması yazıldı.
Hız: Milisaniyedeki görüntüleri yakalamak için geliştirilmiş kamera içeriği.
Anı Yakala; Kamera düğmesine uzun bastığınızda 4K kalitesinde resim işlenmeye başlarbaşlar 24 FPS kalitesinde video kaydı yapar kamera8.3 megapiksel her kare iletek tek kare yüksek kalitede fotoğraflar kaydedebileceksiniz.
Rich Capture; Otomatik HDR ve dinamik flash desteği sayesinde daha zengin içerikli fotoğraflar yakalayabileceksiniz.
Gelişmiş görüntü işleme algoritması; 
“Hey Cortana” Ses Aktivasyonu; Artık hey Cortana dediğinizde Cortana otomatik olarak aktif hâle gelecek.
Göz Atma Ekranı; Lumia cihazlarda artık göz atma ekranında Bing Hava durumu, Bing Sağlık Veya Fitness uygulamalarından veri veri, zaman ve tarih, bilgilerine erişebileceksiniz.
Güncelleme ilk çeyrekte Kamera odaklı telefonlara ardından 4. çeyrekte tüm cihazlara dağıtılacak.

Kablosuz Şarj İçin Yeni Bakış Açısı...

Microsoft Ar-Ge departmanı değişik ürün tasarımlarına imza atıyor. Kablosuz şarj cihazları şu anda bizler için çok anlam ifade etmese de gelecek yıllarda aktif olarak kullanılabilir görünüyor. Microsoft bu cihazlara farklı fonksiyonlar yüklemeye kararlı.

DT-903 kod isimli kablosuz şarj cihazı da bu cihazlardan birisi. Microsoft standart bir kablosuz şarj cihazına ışıklı bildirim sistemi entegre etti. Böylelikle telefonunuz şarj olurken bildirimlerinizi kablosuz şarj cihazının ışıkları sayesinde size haber verecek. Bu Bluetooth üzerinden gerçekleşiyor. Bluetooth LE destekli telefonların yaygınlaşmasıyla daha az güç tüketimi avantajıyla bu özellikler daha popüler hale geliyor.
Bir çok yazılımcının bu kablosuz cihazlarına destek verdiği belirtiliyor. Tabi Facebook, WhatsApp ve Skype bunların önce gelenleri. Microsoft 3. parti firmaların da kendi tasarımlarına izin vereceğini belirtiyor.
DT-903_orange-white-green
Tabi ki bu ışıklı güzellerin birde fiyatı var. Yurt dışında ABD için 59$ , Avrupa için ise 59 Euro civarı satış fiyatlarına sahip olması beklenen cihazların Türkiye’de ÖTV ve KDV ile ne kadar yukarılara çıkacağını kestirmek zor.

iOS 8.1.1 Güncellemesi Modeli Düşük Cihazlara Çok Yararlı Olacak....

Apple'ın Haziran ayında düzenlediği Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı, WWDC'de tanıttığı iOS 8'in üzerinde uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyor. 
iPhone 4S ve iPad 2 dahil olmak üzere tüm yeni nesil cihazlarına gelen iOS 8 güncellemesi, en eski sayılan iPhone 4S ve iPad 2 modellerini, performans açısından vurmuştu. Çıkan iOS 8.1.1 güncellemesi ise, iPhone 4S ve iPad 2 kullanıcılarını hedef alıyor.
Bu iki cihazı kullanan kullanıcılar, daha önce iPhone 4 kullanıcılarının iOS 7'ye geçişte yaşadığına benzer şekilde aşırı yavaşlama ve kasmalardan şikayetçi oldular.
Her ne kadar Apple bu konuya iOS 8.1 ile bir nebze olsun çözüm getirmiş olsa da henüz iki cihazda beklenilen performansa kavuşmuş değil.
Durum böyle olunca da Apple bu konu üzerindeki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor ve bu çalışmaların son meyvesi de iOS 8.1.1 güncellemesi oldu.
14-11/17/20140821_132330.jpeg
Geçtiğimiz günlerde geliştirici betası çıkan iOS 8.1.1, iPhone 4S ve iPad 2 için performans iyileştirmeleri getireceğinin sinyallerini vermişti.  Apple'ın açıklamalarına göre gelen güncelleme, performans düşüklüğünü gideriyor.
Güvenlik tarafında da bazı iyileştirmelerin olduğu güncelleme, umarız iPhone 4S ve iPad 2 kullanıcılarının şikayetlerine derman olur.

12 Kasım 2014 Çarşamba

Android 5.0 Lollipop Yakında Android Destekli Telefonlarımızda...

Yazın düzenlenen Google etkinliğinde beta aşamasında duyurulan Android L'nin tam sürümü resmen çıktı. Android L diye anılan sürüm de Android 5.0 Lollipop oldu.


Çok uzun zamandır Android L olarak geleceğini düşündüğümüz ve bu şekilde haberlerini yaptığımızGoogle’ın yeni işletim sisteminin adı Android 5.0 Lollipop olarak açıklandı.
 
Son zamanlarda dev şirketlerin, yeni çıkacak ürün ya da sistemlerinin isimleriyle ilgili kullanıcılarını ters köşeye yatırmalarına sıklıkla şahit olmaya başladık. ÖnceMicrosoft’un Windows 9 olarak çıkaracağını düşündüğümüz son işletim sisteminin adı Windows 10 olarak karşımıza çıktı. Şimdi de Android L olarak lanse ettiğimiz son işletim sisteminin adı Android Lollipop olarak tanıtıldı. (en azından başındaki L harfini tutturmuşuz)


 

 Android Lollipop’un özelliklerine bir bakalım

Android Lollipop’un (sizi bilmiyorum ama 5.0 demektense Lollipop demek daha çok hoşuma gitti) arayüzünden itibaren başlarsak, tüm uygulamalar ve hizmetler “Material Design” altında yenilenmiş görünüyor. Bu arayüzle birlikte resimler, fontlar, ışıklar, ışıklandırma ve tüm görseller çok daha doğal olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama arasında geçiş yapıldığı esnada ortaya çıkan hareketli animasyonlar, Android’in yıllarca eleştirildiği silik görünümü bir çırpıda yok etmiş.
 
Android Lollipop’taki bildirimler, kilit ekranında görülüyor. Bildirimleri tek parmak hareketiyle kapatabilir, ayrıca mesajlara kilidi açmadan cevap verebilirsiniz. “Öncelik” modunu kullanarak istediğiniz uygulamadan gelecek olan bildirimleri seçebiliyorsunuz.


 

 Performans bir önceki sürüme göre 4 kat hızlı

Android’in son işletim sisteminin performansı da bir önceki sürümlere göre hayli geliştirilmiş. Bir önceki sürümden 4 kat daha hızlı olduğu söylenen Android Lollipop’ta, uygulamaları çalıştırıp aralarında geçiş yapmak artık çok daha seri bir şekilde yapılıyor. Android Lollipop'un 64 bit işlemcilerini de destekleyeceğini söylememizde fayda var.
 
Son işletim sistemiyle birlikte SELinux özelliğinde şifre yazılımı da yüklü olarak gelecek. Android Smart Lock özelliğiyle otomobille ya da akıllı saatle etkileşime geçildiğinde cihaz otomatik olarak açılacak.
 
NFC sistemiyle, eski cihazınızda bulunan tüm bilgileri yeni cihazlara daha basit bir şekilde taşıyabiliyorsunuz. “OK Google” özelliği sayesinde telefona dokunmadan görüşme yapabilir, mesaj yazabilir ve internet sitelerinde rahatça gezinebilirsiniz.


 Android Lollipop hangi cihazlara, ne zaman gelecek?

Android Lollipop’un, Nexus ürünlerine birkaç hafta içerisinde gelmesi bekleniyor. Onun dışında hangi cihazlara, cihazların hangi modellerine ve ne kadar süre içerisinde geleceğini maddeler halinde sıralayalım:
 
Motorola
Motorola’nın cihazları da tıpkı Google’ın cihazları gibi daha hızlı bir şekilde güncellemeye kavuşacak. Net bir tarih veremesek de Moto XMoto G ve Moto E’ler, yıl sonuna kadar güncellemeye kavuşacaklar.
 
HTC
HTC One – 3 ay içerisinde
HTC One M8 – 3 ay içerisinde
HTC One mini/2 – Güncellemenin geleceği belirtildi fakat tarihi henüz belli değil
HTC One GPE – Birkaç hafta içerisinde
HTC One M8 GPE – Birkaç hafta içerisinde
 
Samsung
Galaxy S4 GPE – Birkaç hafta içerisinde
Galaxy S5 – Tarihi tam olarak belli değil fakat muhtemelen gelecek sene
Galaxy Note 4 - Tarihi tam olarak belli değil fakat muhtemelen gelecek sene
 
LG
LG G Pad 8.3 GPE – Birkaç hafta içerisinde
LG G3 - Tarihi tam olarak belli değil fakat muhtemelen gelecek sene
LG G2 - Tarihi tam olarak belli değil fakat muhtemelen gelecek sene
 
Sony
Sony Xperia Z Ultra GPE – Birkaç hafta içerisinde
Xperia Z3 – Muhtemelen önümüzdeki sene
 

Ve Karşınızda Google Nexus 6....


Nexus 6 AnTuTu Testine Yakalandı
Google'ın uzun bir süredir Nexus ailesine yeni bir üye kazandırmaya çalıştığı söyleniyordu. İlk etapta bu cihazın Nexus 8 olacağı söylenmiş daha sonra da Nexus Foo isimli tablet ortaya çıkmıştı. Bugün ise Google'ın telefon alanında yer alması beklenen Nexus 6 cihazı AnTuTu testinde görüntülendi.
Bu zamana kadar çıkan Nexus telefonları ile zirveye oynamaktansa fiyatı uygun tutarak orta ile üst segment arasında yer almayı tercih eden Google, bu stratejisini Nexus 6 ile değiştirecek gibi görünüyor.
O bir Amiral!
Nexus 6'nın AnTuTu'ya takılan bilgilerine göre cihazda Qualcomm'un en güçlüsü Snapdragon 805 yer alacak. Grafik biriminde ise Adreno 420 GPU yer alacak. 3 GB RAM ile gücüne güç katacak olan Nexus 6 kamera alanında da isminden söz ettirecek.
14-08/13/gsmarena_001-1407934472.jpg
13 MP çözünürlükte arka kameraya ve 2.1 MP çözünürlükte ön kameraya sahip olması yüksek ihtimal olan Nexus 6 tahmin edeceğiniz gibi Android Lile gelebilir. Nexus 6'nın 5,2 inç boyutunda QHD ekran ile eşsiz bir deneyim sunması bekleniyor.
Nexus 6'nın AnTuTu'da yer alan bilgilerin dışında tanıtım tarihi, fiyatı ve tasarımı hakkında henüz bir sızıntı bulunmuyor. Tahminlerimize göre ilerleyen günlerde bu cihaz ile ilgili sızıntılar yeni sızıntı fenomeni @upleaks tarafından yayımlanır.

Herkesin Hayali Olan Esnek Ekranlar Yakında Hayatımızda...!!!!

Esnek tabletler alanında önde gelen firmalardan biri olan Güney Koreli teknoloji devi LG Electronics, gelecekteki tabletlerinde bu teknolojiye yer verebilir.
Esnek ve katlanabilir ekranlar geçtiğimiz yıl akıllı telefonlar alanına taşınmış olsalar da henüz tablet pazarında kendilerine yer bulabilmiş değiller. Ancak tablet üreticilerinin bu ekranlara her geçen gün daha fazla ilgi göstermesi, esnek bir ekrana sahip ilk tabletin yakında piyasaya sürülmesini oldukça mümkün hale getirdi. Esnek tabletler üzerinde çalışan bu firmaların başında ise Güney Koreli teknoloji devi LG Electronics geliyor.
Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü LG G Flex ile esnek bir akıllı telefon piyasaya süren ilk firmalar arasında yer almayı başaran LG Electronics, şimdi de esnek tabletler konusunda önemli gelişmelere imza atıyor. Esnek ekranların çok daha ucuza üretilmesini sağlayacak yeni bir teknolojiyi başarıyla geliştirdiği geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan LG Electronics’in bu teknolojiyi gelecekteki tabletlerinde kullanmayı planladığı söyleniyor.
Firmanın 18 inçlik esnek ekranını geçtiğimiz aylarda gün yüzüne çıkardığı göz önüne alındığında, bu teknolojinin tablet pazarında yayılması için uzun süre beklememiz gerekmeyecek gibi görünüyor. Üstelik bu teknoloji sayesinde tabletler çok daha kolay taşınabilir ve çok daha dayanıklı hale geleceği için tablet alanına da önemli katkı sağlayabileceği belirtiliyor.

11 Kasım 2014 Salı

iMessage, iPhone’suz nasıl iptal edilir?


iOS işletim sistemini terk edip Android’in tadına bakmak isteyen kullanıcıların sayısı hiç bu kadar fazla olmamıştı. 2014 yılında deyim yerindeyse çağ atlayan Android platformu, gerek fonksiyon zenginliği, gerek uygulama stabilitesi gerekse de uygulama çeşitliliği yönünden iyice zenginleşti.
Google’ın yoğun çabaları sonrasında ortaya çıkan Android 4.4 KitKat, iOS 7′ye çok iyi bir rakip oluşturdu ve Android 5.0 Lollipop sürümüyle birlikte, çekişmenin daha da çetinleşeceğinden şüphemiz yok. Dolayısıyla, mobil işletim sistemi zemininin Apple için git gide daha kaygan bir hale geldiğini ve kullanıcılarını elinde tutmakta zorlanacağı bir döneme yaklaştığı yorumunda bulunabiliriz.
ios-imessage-deregister-800
Apple yetkilileri, iOS’u terk eden kişilere elveda niteliğinde bir sürpriz hazırladılar ve iMessage hizmetini terk etmeyi bir adım daha kolaylaştılar. Bundan böyle, iMessage iptalini Apple’ın internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Platform değiştiren bütün kullanıcılara geçmiş olsun.
iMessage iptal linki: Apple

Whatsapp Uygulamasında Yeni gelen Özellik çift tık ve Amacı...!!!

465 Milyon Kullanıcıya Ulaşan WhatsApp Sesli Arama Özelliği Kazanıyor
WhatsApp kullanıcıları arasında en büyük ikilemlerden biri olan tek kontrol işareti iletildi, iki kontrol işareti okundu demek problemi artık açıklığa kavuştu.
Dün yeni güncellemesini yayınlayan WhatsApp kullanıcının mesajı okuduğunu mavi kontrol işaretiyle göstermeye başladı. İşaretlerin ne anlama geldiğine dair açıklama yayınlayan WhatsApp tek kontrol işareti mesaj başarıyla gönderildi, çift kontrol işareti mesaj alıcının telefonuna başarıyla iletildi ve mavi kontrol işareti alıcı mesajı okudu demek olduğunu belirtiyor.
whatsapp-durum-bilgileri

Mesajların okundu bilgisinin haricinde WhatsApp mesajın iletildiği ve okunduğu bilgilerini saat, dakika ve saniye cinsinden de detaylı olarak veriyor. Bunun için tek yapmanız gereken mesajı sola doğru kaydırarak o mesajın iletildiği ve okunduğu saatleri görmek olduğunu belirtelim.
whatsapp-okundu-bilgisi

İnstagram Update ve Yeni Özellikler...

Dünya genelinde dikkat çeken instagram fotoğrafçıları
Instagramın son güncellemesiyle birlikte keşfetme odağında yeniliklere imza attı.  Yeni özellikleriyle Keşfetme ve Arama özelliklerini geliştiren Instagram yeni ikonlarla görünümünü geliştirirken, yazım hatalarının değiştirilebilmesine de olanak tanıyor.
Intagram’ın iOS’te 6.2.0, Android’deyse 6.10 olarak gelen yeni güncellemesinde öne çıkan 4 yeniliği sizin için derledik. İşte özellikleri;

Yeni kişileri keşfetme
Keşfet bölümünde sadece fotoğrafları sunan Instagram, artık kişileri de ayrıca sunuyor. Daha önce Keşfet sekmesinde kişiye özel içerikler sunan Instagram kişiler sekmesini de eklemesiyle buradan etkileşimi artırmayı planlıyor.
instagram-kesfet

Daha hızlı arama ;
Aramayı kolaylaştırmayı hedefleyen Instagram yeni güncellemesiyle arama tamamlama özelliği sunuyor. Böylece ilk harflerin ardından Instagram size en yakın sonuçları göstermeye başlayacak.

Açıklamaları düzenleme;
Yeni güncellemenin en önemli özelliklerden biri de yazım hataları ile birlikte konum bilgilerinin düzeltilmesi diyebiliriz. Açıklama değişikliğinin yapılmasının ardından aynı Facebook’ta olduğu gibi Instagram’da da düzenlendi bilgisi yer alıyor.instagram-yazim-düzeltme
Yeni simgeler
Güncellenmiş Keşfet ve Profil simgeleri yenilenmesinin haricinde Instagram’ın tasarımına farklı noktalarda dokunuşların geldiğini belirtebiliriz.

Facebook’ta Davetlerden ve Oyunlardan Sıkıldın mı..?? O Zaman Bu Yazıyı İyi Okumalısın...


Facebook davetlerini engellemenin yolları
Facebook’ta oyun oynamak istesek bile bu hevesimizi kıran en önemli etkenlerden biri, oyun istekleri. Her gün Facebook hesabımıza girdiğimizde karşımıza çıkan bu davetler, bir süre sonra tamamen gereksiz ve yararsız bildirimler olarak görülebiliyor.
Aslında bu bildirimleri, Facebook arkadaşlarımızın, oyun oynarken diğer seviyeye geçebilmeleri için yardıma ihtiyacı olması nedeniyle alıyoruz. Oyun içerisinde diğer seviyelere geçmek isteyen ya da yeni haklar kazanmak isteyen arkadaşlarımız, bu yolla bizlere davet göndermeyi tercih ediyor; bu oyunlardan ve davetlerden hoşlanmayan kullanıcılar da bu durumda mağdur oluyor.
Üstelik bu davetler, sadece oyunlarla ilgili de değil; Facebook’ta oluşturulan birçok etkinlik daveti de mevcut. Bunlar da, kullanıcıları rahatsız eden, istenmeyen bildirimler arasında yer alıyor. Peki bu bildirimleri tamamen, kapatmak mümkün mü? İşte Facebook davetlerinden sonsuza kadar kurtulmanın yolları…

1. Aşama

Eğer bir etkinlik veya oyun daveti alırsanız, ilk olarak o bildirimi görmek için “Bildirimler” sekmesine tıklayın. Daha sonra, gelen davetin hemen sağında bir “X” işareti göreceksiniz.
facebook-davet-engelleme-1
“X” işaretine bastığınız zaman, Facebook size o davetin ismiyle ilgili gelen bildirimleri kapatmak isteyip istemediğinizi soruyor; bu durumda “Kapat” ya da Kapatma” seçeneklerinde kararınızı veriyorsunuz. Ancak bu geçici bir çözüm.

facebook-davet-engelleme-2

2. Aşama

Eğer bildirim engelleme konusunda daha da ileriye gitmek istiyorsanız, o zaman Facebook ayarlarında bazı değişiklikler gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bunun için yine bildirimler sekmesine geliyor, sonra “Ayarlar” a giriyorsunuz.
facebook-davet-engelleme-3
Karşınıza gelen sayfanın solunda, “Engelleme” adlı bir bölüm mevcut. Bu kısmın içerisinde “Uygulama davetlerini engelle” ve “Etkinlik davetlerini engelle” şeklinde 2 ayrı bölüm göreceksiniz. Bu bölümlere girdiğinizde, seçtiğiniz arkadaşınızdan gelen herhangi bir etkinlik ya da oyun isteğini engelleyebiliyorsunuz. “Uygulamaları engelle” kısmından ise, engellemek istediğiniz uygulamayı seçiyorsunuz.
facebook-davet-engelleme-4
Her gün karşılaştığınız Facebook oyun ve etkinlik davetlerinden kurtulmak işte bu kadar kolay. Yine de Facebook’ta oyun oynamak istiyorsanız, biliyorsunuz ki bunun için davete ihtiyacınız yok; ama bir süre sonra siz de o davetleri gönderenlerden biri olabilirsiniz.