29 Mart 2012 Perşembe

iOS 5.1 Rekora Koşuyor...



Takvimlerimiz 7 Mart'ı gösterirken Apple'dan gelen bildirim ile iOS 5.1.0sürümü indirilebilir hale gelmişti. Genellikle güncellemelere daha soğuk davranan iOS kullanıcıları ise bu kez hızlıca iOS 5.1'i indirmeye başladılar.iOS 5.1 Rekora Koşuyor
Bunun sebebinin ne olduğu tabii ki bilinmiyor ama baktığımızda pil ömründe artış vaadiyle birlikte kullanıcıların hızla iOS 5.1'i yüklemeleri normal gibi görünüyor. Çünkü pil ömrü, iPhone 4S'e 3G kapatıp açma seçeneği ve ufak tefek hata düzeltmeleri dışında büyük bir yenilik içermiyordu.
Son verilere baktığımızda şu anda App Store üzerinden uygulamaları indiren kullanıcıların yüzde 61'inin iOS 5.1.0 kullanıcısı olduğu ortaya çıkıyor.
Geriye kalan kullanıcıların yüzde 18'i iOS 5.0.1 kullanırken, yüzde 19'u iOS 4, yüzde 1'i iOS 5 ve yüzde 2'si de iOS 3 sürümlerini kullanıyor.
Eğer yalnızca iOS 5 sürümlerine bakacak olursak, rakamlar daha da göze batar hale geliyor. Geride bıraktığımız iki haftanın sonunda iOS 5 ve sürümlerini kullananlar arasında iOS 5.1.0'ın yüzde 77'lik ezici üstünlüğü göze çarpıyor.
İndirilebilir hale gelmesinin üzerinden yalnızca iki hafta geçmişken yakalanan yüzde 61'lik indirme oranı Apple'ın da yüzünü güldürüyor haliyle.

Hiç yorum yok: