29 Mart 2012 Perşembe

iOS 5.1 Yükleme Sorununun Çözümü..



İOS 5 ile gelen iOS cihazları bilgisayara bağlamadan, kendi içerisinden güncellemeye yarayan özelliğin iOS 5.1 güncellemesi yayınlandığında çalışmadığını söyleyenler ortaya çıktı. Birçok kullanıcı iOS 5.1güncellemesini cihaz içerisinden göremediğini, sürekli hata verdiğini, güncellemelerin denetlenemediği uyarısı aldıklarını belirtti. Biz de hemen bu konuyu araştırmaya koyulduk.
Denediğimiz cihazlar arasında bir adet iPhone 4 bir adet de iPad 2 güncellemeyi anında görüp yüklerken iPhone 4S, başka bir iPad 2 veApple TV (yayınlanan 5.0 güncellemesi) cihazlarının güncelleme hatasıyla karşılaştığını gördük. Sistemi yeniden başlatmaya kadar farklı şeyler denedik fakat halen hata aldığımızı gördük. Eğer siz de bu hatayı alıyorsanız çözümü çok basit. 
Hemen cihazınızın wifi ayarlarına girmeniz ve burada DNS'i otomatik değil de elle girmeniz gerekiyor. DNS ayarına 8.8.8.8 ya da 8.8.8.4rakamlarını girip güncellemeye tekrar baktığınızda hatasız bir şekilde iOS 5.1'i göreceksiniz. WiFi ayarınıza DNS girmek için ayarlarda WiFiseçeneğini seçin, ağınızın isminin yanında bulunan ok tuşuna basın, DNS rakamlarının üzerine tıkladığınızda alttan klavye çıkacak ve değiştirebileceksiniz.

Hiç yorum yok: