18 Kasım 2014 Salı

Kablosuz Şarj İçin Yeni Bakış Açısı...

Microsoft Ar-Ge departmanı değişik ürün tasarımlarına imza atıyor. Kablosuz şarj cihazları şu anda bizler için çok anlam ifade etmese de gelecek yıllarda aktif olarak kullanılabilir görünüyor. Microsoft bu cihazlara farklı fonksiyonlar yüklemeye kararlı.

DT-903 kod isimli kablosuz şarj cihazı da bu cihazlardan birisi. Microsoft standart bir kablosuz şarj cihazına ışıklı bildirim sistemi entegre etti. Böylelikle telefonunuz şarj olurken bildirimlerinizi kablosuz şarj cihazının ışıkları sayesinde size haber verecek. Bu Bluetooth üzerinden gerçekleşiyor. Bluetooth LE destekli telefonların yaygınlaşmasıyla daha az güç tüketimi avantajıyla bu özellikler daha popüler hale geliyor.
Bir çok yazılımcının bu kablosuz cihazlarına destek verdiği belirtiliyor. Tabi Facebook, WhatsApp ve Skype bunların önce gelenleri. Microsoft 3. parti firmaların da kendi tasarımlarına izin vereceğini belirtiyor.
DT-903_orange-white-green
Tabi ki bu ışıklı güzellerin birde fiyatı var. Yurt dışında ABD için 59$ , Avrupa için ise 59 Euro civarı satış fiyatlarına sahip olması beklenen cihazların Türkiye’de ÖTV ve KDV ile ne kadar yukarılara çıkacağını kestirmek zor.

Hiç yorum yok: