2 Ekim 2013 Çarşamba

Galaxy Note 3 ve Özellikleri..!!!

Samsung'un merakla beklenen yeni phableti Galaxy Note 3,beklenilenden daha iyi bir şekilde geldi diyebiliriz. Sızdırılan teknik özellikleri doğrulayan, artı olarak 16 GB'lık dahili hafızalı modelini olmadığını gördüğümüz Galaxy Note 3; doğrudan 32 ve 64 GB seçeneklerine sahip olacak. Böylece artık hafıza problemi daha az yaşanacak. Ayrıca Samsungderi kaplı arka kapaklada malzeme kalitesi eleştirilerini en aza indirmeyi hedefliyor.
Pek çok ilki bünyesinde barındıran Galaxy Note 3 peki bizlere neler sunuyor? İşte bu yazımızda Galaxy Note 3'ün teknik özelliklerine detaylı bir şekilde bakıyoruz.
Kaç farklı Galaxy Note 3 modeli olacak?
Samsung Galaxy S4'ün pek çok farklı sürümünü çıkartan Samsung,Galaxy Note 3'te de farklı sürümler kullanacak. Fakat S4'teki kadar fazla değil. Note 3'ün model numarası gibi 3 farklı sürümü bulunuyor. Bunlar;
  • Samsung Galaxy Note 3 N9000 Global sürüm
  • Samsung Galaxy Note 3 N9002 Çift SIM kartlı model
  • Samsung Galaxy Note 3 N9005 LTE desteği bulunan model
Telefonun Kore sürümünü saymazsak, global olarak iki farklı sürüme sahip olacak. Biri LTE desteğinin bulunduğu bölgelerde satışa sunulacak olan, 2.2GHz hızında Snapdragon 800 işlemciye sahip N9005 sürümü, bir diğeri de 3G'nin yaygın kullanıldığı pazarlarda kullanılacak olan 1.9 GHz hızında çalışan Exynos 5 Octa işlemcili N9000 sürümü.
İki işlemcinin performans açısından çok büyük farklılıkları olmayacak.Exynos 5 Octa'da kullanılan grafik işlemcinin daha performanslı olacağı konuşuluyor. Bu yüzden Türkiye pazarı bu sefer daha şanslı diyebiliriz.
16 GB'dan Kurtuluyoruz!
Yazımızın başında da dediğimiz gibi Samsung, Galaxy Note 3'te 16 GB'lık dahili depolama seçeneğini kaldırıyor. Böylece en düşük depolama birimi32 GB oluyor. 64 GB'lık opsiyonu da veren Samsung, kullanıcılaramicroSD kart rahatlığını da sunuyor.
O zaman Samsung Galaxy Note 3'ün tüm bilgilerini, en ince detayına kadar irdeleyerek masaya yatırmaya başlayalım.
Android 4.3 ve yenilenen S-Pen kullanımı
Android 4.3 Jelly Bean ve güncellenen TouchWiz Nature UX 2.0 ara yüzünü kullanan Galaxy Note 3, özellikle S-Pen ile ilgili pek çok yeni özellik kazanmış durumda.
S-Pen ile ilgili çeşitli düzenleme işlemlerini yapabileceğiniz yuvarlak bir işlem menüsü ve çoklu işlem sırasında kalemle pencerelerin boyutlarını ayarlamak gibi yeni kazanımlar, Galaxy Note 3'e eklenmiş durumda.
Kullanılan işlemci ve RAM detaylarına bakıyoruz!
Samsung'un Galaxy Note 3 modelinde en çok dikkat çeken işlemci hiç kuşkusuz Exynos 5 Octa 5420 olacak. Yenilenen işlemci, tüm üreticilerin Snapdragon 800 işlemcisi kullandığı pazarda en büyük farklılık kaynağı olacak. Snadragon 800'ün zaten detaylarını biliyoruz. 
Karşınızda Exynos 5 Octa 5420
Yenilenen Exynos 5 Octa işlemcisini kullanan Galaxy Note 3'ün saat hızı,Galaxy S4'teki 5410'dan daha ileri seviyeye taşındı. Üst seviye çekirdeklerde 300, düşük seviyeli çekirdeklerde ise 100 MHz hız artışı getiren yeni işlemci, yine ARM'ın Big.LITTLE mimarisini kullanıyor.
Yani Galaxy S4'te kullanılan Exynos 5410'daki 1.6 GHz hız, 5420'de 1.9 GHz hızına çıkartılıyor. Düşük güç tüketimi sunan çekirdeklerdeki 1.2 GHz hız ise 1.3 seviyesine taşınıyor. Samsung'un toplamda 8 çekirdeğe sahip olan bu işlemcisi, değişmeli yapıda çalıştığı için, aynı anda 8 çekirdeği birden kullanmıyor.
1866 MHz hızında çalışan 3 GB RAM!
2x32 bit LPDDR3-1600 destekli bellek kontrolcüsü yerine 2x32 bit LPDDR3-1866 MHz destekleyen bir bellek kontrolcü süne kavuşan işlemci, böylelikle akıllı telefonlarda daha yüksek bellek hızlarına imkan verecek.
3 GB RAM kullanan Galaxy Note 31866 MHz hızında çalışan LPDDR3modülleriyle beraber rakiplerinden sıyrılıp, başka bir noktaya geçmeyi başarıyor.
Vee Samsung, Tekrar Mali'ye döndü
Samsung'un Galaxy S4 modelinde kullandığı Exynos 5 Octa 5410işlemcisinde yer alan PowerVR SGX544 MP3 grafik birimiyle eleştiri oklarının hedefi olan SamsungFull HD çözünürlüğün altında ezilmekle suçlanmıştı. Firma LTE sürümündeki Snapdragon 800 işlemcisinde Adreno 330 GPU'sunu kullanırken, Exyos 5 Octa'da Mali-T628 MP6 grafik birimini kullanacak. Bu grafik birimi şimdilik en güçlü çözümlerden.
Full HD ile dalga geçecek grafik çipi Mali-T628 MP6
ARM'ın GPU tasarımı Mali'ye geri dönen Samsung, Exynos 5 Octa 5420 işlemcili Note 3'te Mali-T628 GPU'sunu kullanacak.
Mali GPU-T6xx ailesinin ikinci nesil ayağını oluşturan Mali-T628, üst seviye özelliklerle donatılan bir GPU. Esasında 8 çekirdeğe kadar ölçeklen dirilebilen Mali-T628 GPU'sunun 6 çekirdekli sürümünü kullanacak olan Exynos 5 Octa 5420, grafik performansı olarak en iyi mobil işlemci olacak gibi gözüküyor.
OpenGL ES 1.1, 2.0, 3.0, DirectX 11, Open CL 1.1 API'lerini destekleyen Mali-628 GPU'ailesinin ikinci nesil üyeleri, ilk nesile göre mimari değişiklik ile gelmiyor. Mimari değişiklik yerine çeşitli güncellemelere gidilen grafik işlemciler, özellikle güç tüketimi konusunda çok daha iddialı olacaklar.
ARM'ın geliştirdiği ve GPU'larına yerleştirdiği ASTC teknolojisi, yeni GPU'larda da kullanılacak. Yeni bir doku sıkıştırma tekniği olan bu teknoloji sayesinde, 4k x 2k çözünürlükteki görselleri ve içerikleri rahat bir şekilde görüntüleyebilecek. Bu da Galaxy Note 3'e ayrıca batarya konusunda avantaj sağlayacak.
Full HD Super AMOLED ekran
Samsung'un 5.68 inçlik yeni Super AMOLED ekranı, Full HDçözünürlüğünü destekliyor. İnç başına 386 ppi piksel değerine sahip olan cihazda ayrıca Galaxy S4'te kullanılan Pholed teknolojisi eşlik ediyor. Böylece güç tüketiminde yüzde 25'e kadar tasarruf sağlayarak bataryaya yardımcı oluyor.
Galaxy Note 3'ün kenarlarını oldukça incelten Samsung, cihazın kasasını genişletmeden, Galaxy Note 2'ye göre ekranı 0.18 inç büyütmeyi başarıyor.
Kamera özellikleri de ilgi çekici
13 Megapiksel çözünürlüğünde kameranın kullanıldığı Galaxy Note 3, bazı özellikleriyle bu konuda Galaxy S4'ü andırsa da, video kaydı ve flaş teknolojisinde farklılıklar içeriyor.
4K video kaydı ve 60 FPS hızında Full HD video kaydı yapabilecek olan Galaxy Note 3, daha güçlü bir LED flaşa sahip. CRI adlı yeni LED flaş, Samsung'a göre daha fazla ışık sunuyor.
Daha etkileyici bir ses deneyimi
Artık bilgisayarları yakalamayı başaran akıllı telefonlar, ses kalitelerini de bu seviyeye getirmeye başladılar. Eskiden 24 bit ses kartları taktığımız bilgisayarlar geride kaldı.
Samsung Galaxy Note 324 bit - 192 KHz ses çıkış kalitesine sahip olacakÖzellikle üst seviye filmleri izlerken, ses kalitesi bariz bir şekilde artmış olacak.
3200 mAh batarya!
Samsung'un Galaxy Note 3 modelinde bataryayı çok da artırmadığını görüyoruz. Daha az güç tüketen ekran ile çok fazla sorun olmayacağını savunan Samsunggüç tüketimiyle de iddialı. Piyasaya çıkınca göreceğiz.
Samsung'dan dev tasarım adımı
Galaxy Note 3'te kanayan tasarım yarasına derman arayan Samsung, çözümü deri kaplı arka kapak ve yenilenen Flip Cover kapaklarda bulmuş. Başarılı da olmuş. Tabi deri kaplama dediğimizde orjinal deri aklınıza gelmesin. Kullananların geri bildirimlerine göre vinleks denilen suni deri çözümü, Note 3'te kullanılmış.
Detaylara baktığımızda Galaxy Note 2'den alakasız bir telefon olan Note 3, serinin ikinci modeline göre çok şık bir telefon olmayı başarıyor.Teknolojik olarak yeniliklere ek olarak cihaz daha hafif ve ince olacak.
168 gram ağırlığında olan Galaxy Note 3sadece 8.3 mm inceliğinde olacak. 2.2mm yan kenarlıklarla oldukça zarif bir telefon grafiği çizen cihaz, tekrardan köşeli hatlara kavuşmuş. Galaxy S3 ile başlayan oval hatlar, biraz daha sivrilmiş.
3 farklı renk seçeneğine sahip olacak Galaxy Note 3; pembe, beyaz ve siyah renklerini kullanıyor. Pek çok renk Flip Cover ve Smart Cover seçeneği de mevcut. Onların görsellerini de ilerleyen sayfalarda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok: