4 Ekim 2013 Cuma

Savaş Başladı ; Galaxy Gear ve SmartWatch 2

Galaxy Gear vs Smartwatch 2

Bilişim sektöründe var olan ve hiç değişmeyecek tek bir şey vardır. O da elbette ki firmalar ve cihazlar arasındaki büyük rekabet. Mobil aygıtlar, dizüstü bilgisayarlar derken şimdilerde rekabet ortamı akıllı saat modelleri arasında gelişmeye başladı.
Galaxy Gear ile tüketicilerin dikkatini çeken akıllı saat dünyası, birçok farklı markanın akıllı saat üretmesiyle iyice yaygınlaştı ve Pazar hızlı bir şekilde genişlemeye başladı. Daha önce sizlere tanıtmış olduğumuz; Nissan NismoQualcomm Toq ve SmartWatch bunlardan sadece bazıları, şimdi en çok dikkat çeken iki model olan Galaxy Gear ve SmartWatch 2’yi birbiriyle karşılaştıracağız. Bu iki akıllı saat arasında ne gibi ortak yanlar ve farklılıkları nelerdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Galaxy Gear ve SmartWatch 2 Karşılaştırma

Boyutlar

Galaxy Gear ve SmartWatch 2 karşılaştırmasında ilk durağımız iki akıllı saatin boyutları. Bu konudaSmartWatch 2 daha geniş bir ekran ile kullanıcı karşısına çıkmaktadır. Fakat bu açığı Galaxy Gear uzunlukta kapatmaktadır. Daha ayrıntılı bir şekilde aşağıdaki fotoğrafta bu farkı görebilirsiniz.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 Boyutlar

Ağırlıklar

Ağırlık konusunda ise Galaxy Gear akıllı saat modelini bir adım önde görüyoruz. Çünkü Gear toplamda 74 gram gibi bir ağırlığa sahip. Sony SmartWatch 2 ise silikon kayış ile 48 gram iken metal kayış ile 123 gram gibi bir ağırlığa yükseliyor. Aşağıdaki görselden bunu daha net görebiliriz.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 Ağırlık

Dış Yapıları

Galaxy Gear bu konuda da rakibine oranla daha güçlü. Dış yapı bakımından paslanmaz çelik kullanan Gear, daha dayanıklı bir şema çizmektedir. Gear’ın paslanmaz çelik dış yapısına SmartWatch 2 alüminyum bir dış yapı ile karşılık vermektedir.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 Dış Yapı

Ekran Boyutları

Ekran boyutları ve çözünürlük konusunda Galaxy Gear’ın Sony SmartWatch 2′ye karşı yine bir üstünlüğü olduğu açıkça görülmektedir. Dilerseniz görselden bu farkı rahatlıkla görebilirsiniz.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 Ekran

Uyumlu Olduğu Telefonlar

Akıllı saatlerin hangi telefonla uyumlu olduğu oldukça önemlidir. Bu konuda Sony daha fazla seçenek sunmaktadır. Çünkü SmartWatch 2 herhangi bir Android 4.0 işletim sistemi kullanan cihaz ile uyumlu bir şekilde çalışmaktadır.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 Uyumlu Cihazlar

iPhone Uyumlulukları

Her iki cihazda Apple’ın kalesi olan iPhone ile uyum sağlamamaktadır. Bu iki cihaz için de  aslında önemli bir eksiklik. Çünkü bu uyumluluk onlara daha fazla satış getirebilirdi.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 iPhone Uyumluluğu

Bluetooth

Cihazların hangi Bluetooth sürümü ile çalıştığı konusuna gelirsek, Galaxy Gear Bluetooth 4.0 LE ileSmartWatch 2 ise Bluetooth 3.0 ile çalışmaktadır.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 Bluetooth

Bildirimler

Her iki akıllı saatte telefona gelen bildirimleri ekrana yansıtmaktadır. Bu gerçekten insan hayatına büyük kolaylıklar getiren bir özellik olarak dikkat çekmektedir.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 Bildirimler

Batarya Ömürleri

Kullanıcıların en çok dikkat ettiği noktalardan birisi ise cihazların batarya ömrüdür. Bu evrede Sony SmartWatch 2 gözle görülür bir üstünlük sağlamaktadır. Gear 24 saate yakın batarya ile çalışırken SmartWatch 2, 2 ila 3 gün arası batarya süresine sahiptir.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 Batarya

Telefon Çağrı Özelliği

Akıllı saat almayı düşünenlerin mutlaka telefon çağrılarını karşılayabilen bir saate sahip olmak ister. Bu konuda da Gear üstünlüğü ele almaktadır.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 Çağrı Özelliği

Ses Kontrol Özelliği

Akıllı saatinizi ses ile kontrol etmek istemez misiniz? Eğer istiyorsanız yine Galaxy Gear ile bunu yapabilirsiniz.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 Ses Kontrol

Kamera

Kolunuzdaki saatle amacından çok şey yapmak isteyebilirsiniz. Eğer saatiniz ile fotoğraf çekmek istiyorsanız Gear size 1.9 MP çözünürlüğünde bir de kamera ile hizmet etmektedir.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 Kamera

Suya Dayanıklılık

Suya dayanıklılık özelliği gündeme geldiğinde de Gear’ın rakibi SmartWatch 2′ye yine üstünlüğü göze çarpmaktadır.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 Suya Dayanıklılık

İşlemciler

Cihazın seri çalışmasında önemli rol oynayan işlemciler Gear’da 800 MHz, SmartWatch 2′de ise 200 MHzolarak tercih edilmiş. İki cihazda da işlemci tek çekirdeklidir.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 İşlemci

Kordon Değiştirme

Cihazı almak isteyen kullanıcılar kordonunu değiştirmek isteyebilir. Bu özelliğin akıllı telefonda bulunması ayrı bir artı olacaktır. Bunu da Sony SmartWatch 2 kullanıcılarına sunmaktadır.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 Kordon Değiştirme

NFC Özelliği

NFC kısaca yakın saha iletişimi anlamına gelmektedir. Bu özelliği bünyesinde barındıran cihaz ise SmartWatch 2′dir.
Galaxy Gear vs Smartwatch 2 NFC

Uygulama Desteği

Cihazların store’dan uygulama indirebilme desteği bulunmaktadır. Buda tüketicilere kolaylıklar getirmektedir. Galaxy Gear vs Smartwatch 2 Uygulama Desteği

Galaxy Gear vs Smartwatch 2  Sonuç

İki akıllı saati bir çok özellik bakımından karşılaştırdık. Sonuçlarda Gear’ın önde olduğunu görebiliyoruz. Fakat SmartWatch 2′de isteklere göre bazı noktalarda Gear’ın önüne geçmektedir. Seçimler kullanıcıların isteğine göre değişmektedir. Bu yüzden karşılaştırma sonucunda kararı yine kullanıcı verecektir. Bizi takip etmeye devam edin…

Hiç yorum yok: