15 Temmuz 2011 Cuma

Akbank Yatırımcı iPad’de


iPad’in ülkemizde henüz resmen satışı başlamamış olmasına rağmen, Akbank ilginç bir atak yaparak daha evvel iPhone için çıkarttığı Yatırımcı uygulamasının bu sefer iPad versiyonunu yayınladı. Bu sayede de iPad için uygulama geliştiren ilk finans şirketi oldu. (Diğer sektörlerden de iPad için uygulama geliştirenlerin sayısı çok çok az.)
iphoneturkey_biz_ipad_akbank_yatirimci_01
Büyütmek için lütfen resmin üzerine tıklayın.
İncelediğim kadarı ile Yatırımcı uygulamasının iPad versiyonu, iPhone versiyonu ile benzer özellikler sunuyor. Fakat tasarım iPad’e göre hazırlandığından, kullanımı doğal olarak çok daha rahat.
iphoneturkey_biz_ipad_akbank_yatirimci_02

Özellikle IMKB verilerinin, hisse senetlerinin yatay pozisyonda grafik olarak görüntülenmesi, iPhone’daki versiyonuna göre bence çok daha güzel ve kullanışlı. Zaten bu yüzden iPad’in, kurumsal anlamda iPhone’a göre çok daha fazla rağbet göreceğini düşünüyorum.
iphoneturkey_biz_ipad_akbank_yatirimci_03
Büyütmek için lütfen resmin üzerine tıklayın.
Yatırımcı uygulamasının iPad versiyonunda bir de, Akbank’ın müşterilerine Bankacılık hizmetleri sunduğu web sitesinin iPad versiyonuna kısa yol bulunuyor. iPad Şubesi’ne tıkladığımızda uygulama kapanıp Safari’de iPad’e özel hazırlanmış ara yüz geliyor.
iphoneturkey_biz_ipad_akbank_yatirimci_04
Büyütmek için lütfen resmin üzerine tıklayın.
Son olarak uygulamanın iPad versiyonunda da, bize en yakın Akbank şube ve ATM’lerini bulabileceğimiz bir menü yer alıyor. iPad’in 3G olmayan versiyonlarında da, Wi-Fi hot spotlar sayesinde lokasyonumuz tespit edilebildiğinden, uygulamanın bu özelliğinden tüm iPad kullanıcıları yararlanabiliyor.
iphoneturkey_biz_ipad_akbank_yatirimci_05
Büyütmek için lütfen resmin üzerine tıklayın.
Özetle Akbank iPad için ilk ciddi adımı atmış gözüküyor. Rekabetin de etkisiyle daha cihaz ülkemize resmen gelmeden, önümüzdeki günlerde muhtemelen başka firmalardan da bol bol iPad uygulaması görürüz :)
Aşağıdaki linki kullanarak Akbank Yatırımcı’nın iPad versiyonunu ücretsiz olarak cihazınıza yükleyebilirsiniz. Fakat iPhone versiyonu için bu linki kullanmak gerekiyor.
itunes_app_store

Hiç yorum yok: