3 Temmuz 2011 Pazar

İpad 2 ve Gelişmesi Gereken Yönleri

iPad 2′nin geliştirilmesi gereken üç yönü!
iPad 2 şu an rakipsiz olabilir ama eksikleri de yok değil. İşte Apple’ın düzeltmesi gereken 3 şey!
iPad 2 Apple’ın şüphesiz en çok satan ürünlerinden biri ve hatta piyasada şu an için tam anlamıyla ciddi bir rakibi bulunmuyor. Ancak her cihaz gibi iPad 2′nin de geliştirilmesi gereken yönleri bulunuyor.
Geliştirilmesi gereken özelliklerden biri multitask (çoklu işlem yapabilme) özelliği. Arka planda birçok uygulamayı aynı anda çalıştırabilmek hiç yoktan iyi ancak iOS’un şu anki multitask özelliğinin daha da ilerlemesi gerekiyor. Uygulamaları görebildiğiniz ekranda bir uygulamayı kapatabilmeniz için üzerine basıp beklemeniz gerekiyor daha sonra açılan yerden uygulamayı kapat seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Çok pratik olmamakla beraber iOS’un ileri sürümlerinde değişmeyecek bir durum değil.
Safari ve Flash…

İkinci geliştirilmesi gerek uygulama ise Safari. Yine iPad 2′yi sık kullananların fark edebileceği üzere ana ekran tuşuna iki kere tıkladığınızda karşınıza multitask çubuğu çıkıyor. Buradan Safari hariç diğer uygulamaları görebiliyorsunuz. Halbuki Safari’nin açık pencerelerinin de görülebileceği bir ekran durumu oldukça kolaylaştırabilirdi.
Üçüncü ve son geliştirilmesi gereken özellik aslında iOS’da zaten uzun zamandır olmayan bir özellik, Flash. Apple severler duruma alışık olsa da internette ne kadar çok Flash destekleyen site olduğunu iPad 2 kullandığınızda daha çok fark ediyorsunuz.

Hiç yorum yok: