19 Temmuz 2011 Salı

İPhone ve İPad İçin Ücretsiz ve İndirime Giren Uygulama Takip Uygulaması AppShopper


 AppShopper.com aslında uzun zamandır web sitesinden App Store uygulamaları ile ilgili Apple’ın sağlamadığı türden bilgiler paylaşan bir web sitesi.
AppShopper uygulaması da iPhone ve iPad kullanıcıları için web sitesindekine benzer özellikler sunuyor. En büyük özelliği de yakın zamanda indirime gitmiş (price drop) ya da ücretsiz (free) olmuş uygulamaları “Popular” kategorisi altında göstermesi. Bu sayede anlık fırsatlardan kolayca faydalanabiliyor ve hiç bir uygulamayı kaçırmamış oluyoruz.
 
Uygulamanın beğendiğim diğer bir özelliği de filitre seçeneklerinin bulunması. Örneğin Kredi Kartsız Apple Kimliği almış olan kullanıcılar için, çok büyük indirime gitmiş olsa da paralı uygulamaları takip etmenin pek bir anlamı bulunmuyor. Bu yüzden bu tip kullanıcılar üst taraftaki “Paid & Free” menüsünden “Free” seçeneğini işaretleyerek sadece ücretsiz uygulamaları listeleyebiliyorlar.
Ya da fiyatı düşen (Price Drops) uygulamaları değil de sadece güncellenmiş uygulamaları takip etmek isteyenler listeden “Updates” seçeneğini işaretleyebiliyorlar. Benzer şekilde sadece iPad’e özel uygulamaları listelemek isteyenler menüden iPad’i işaretliyorlar.
Uygulamada çok beğendiğim diğer bir özellik de detay ekranında sadece App Store rating’lerini değil, eğer varsaTouchArcade.com ve 148Apps.com‘daki inceleme (review) ratinglerini de göstermesi. Bu sayede uygulamanın ne kadar popüler olduğu hakkında daha fazla fikir edinmiş oluyoruz. Malum uygulama ücretsiz dahi olsa indirip bir denemek bile zaman kaybı olabiliyor.
 
Detay ekranlarının en altında bir de “App Activity” isminde yıllardır çok faydalandığım bir seçenek bulunuyor. Bu özellik sayesinde uygulamanın App Store’a ilk çıkışından bu yana ki tüm tarihçesini (ne zaman güncellenmiş, ne zaman fiyatı değişmiş, vs.) kolayca görebiliyoruz.
Son olarak uygulamada Top 200 isminde, App Store’daki bu zamana kadar en çok ilgi gören uygulamaların bir listesi bulunuyor. İstersek bu listedeki uygulamaları pozisyona, ratinge, fiyata, vs. göre de sıralatabiliyoruz.
 
Ayarlar (Setting) ekranında da Bildirim (Push Notifications) ayarlarını yapabiliyoruz. Özellikle uygulamanın ücretsiz üyelik gerektiren “Wish List” özelliğini kullanıyorsak bu ayarlar faydalı oluyor. Herhangi bir uygulamanın detay ekranında “Want it” (Bu uygulamayı istiyorum) seçeneğini işaretlediğimizde eğer üye isek Wish List’e ekleniyor. Bu uygulama ile ilgili de fiyat indirimi, güncelleme, vs. gibi hareketler olduğunda da bildirimler ile bize haber veriliyor.
AppShopper, universal bir uygulama olduğu için de iPad’e özel bir arayüzü bulunuyor. Özellik olarak da iPhone arayüzünden pek bir farkı bulunmuyor.
Günlük olarak ücretsiz olan ya da fiyat indirimine giden uygulamaları takip etmek isteyenlere AppShopper‘ı kesinlikle öneririm. Tabii sizin de AppShopper gibi özellikleri bulunan başka uygulama tavsiyeleriniz var ise, lütfen yazıya yorum girerek paylaşmaktan çekinmeyin.
Aşağıdaki linki kullanarak AppShopper’ı App Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: