2 Temmuz 2011 Cumartesi

Apple Ios 5 ‘i duyurduApple Ios 5 ‘i duyurdu / Ios 5 Beta Kurulum / UDID Kaydı nedir? Nasıl Yapılır?

Teknoloji devi Apple geçtiğimiz günlerde mobil cihazları için geliştirdiği işletim sistemi “ İOS 5” sürümünü duyurdu!

Duyurudan önce en yüksek Ios sürümü olan 4.3.3 sürümünden sonra çıkan ve birçok yenilik içeren yeni nesil sürümü olan Ios5 ‘ in tam olarak stabil çalışan versiyonunu kullanabilmemiz için 4 -5 ay beklememiz gerekiyor.
Ben çok meraklıyım , bekleyemem diyorsanız , Apple Ios5 ‘in ilk beta sürümünü yalnızca developerların cihazlarında test edip raporlamaları amacıyla yayınladı.
Sizin için Ios5 ‘ in yeniliklerini gösteren Apple ‘ın resmi tanıtım filmini ve cihazınıza Ios5 ‘in ilk beta sürümünü nasıl yükleyebileceğinizi konunun devamına ekliyoruz.
Eğer siz de 4-5 ay beklemeden Ios5′in ilk beta sürümünü ve diğer beta sürümlerini denemek ve herkesten önce gözlemlemek istiyorsanız UDID kaydını yaptırmanız gerekiyor.

Naıl Yapıcam Diyorsanız.Apple Developer hesabına sahip bir kişinin 100 adet UDID kaydı yapma şansı bulunuyor , kısaca düşük ücretler karşılığında cihazınıza Ios5 betayı yüklediğinizde Apple tarafınndan cihazınızın etkinleştirilip bu sürümü kullanmanızı ve 1 yıl boyunca çıkacak diğer beta sürümlerini kullanmanızı sağlayacak olan sadece sizin cihazınıza ait UDID kaydını 6 $ – 10 $ arası makul bir ücretle yaptırabilirsiniz.
UDID kaydınızı yaptırdıktan sonra Blog'umuzdan İOS 5 beta IPSW dosyasını (cihazınıza uygun olan) bulup indirmeli (730 MB) indirip bilgisayarınıza iTunes 10.5 beta sürümünü yüklemeli ve ardından restore + shift tuşuna basarak indirdiğiniz IPSW dosyasının konumunu belirterek cihazınıza  İOS 5 beta'yı yüklemelisiniz.UDID kaydınızıda yaptırdığınız için kurulum aşamasında APPLE internet üzerinden cihazınızın bir developer cihazı olarak kabul edecek ve  İOS 5 beta üzerindeki ilk gözlemlerinizi yapmaya başlayabileceksiniz.
Şu an için beta sürümünün dolaylı getirisi olarak pek stabil olmayan İOS 5 beta önümüzdeki aylardaki diğer sürümlerinde daha stabil olarak kullanabileceğiz .

Hiç yorum yok: