15 Temmuz 2011 Cuma

Blackrain RC3 Yayınlandı...


iPhone 3G ve 3GS kullanıcılarının telefonlarını Apple'ın esaretinden kurtaran Blackrain RC3uygulaması yayınlandı. Bu uygulama beraberinde de Blacksnow'u da getiren 3.1 ve 3.1.2 update yapılmış cihazlar için unlock aplikasyonunu içermektedir. Bu yazımızın sonundaki linkten ilgili uygulamayı bilgisayarınıza indirip zipten uygulama dosyasını çıkarıp kullanabilirsiniz.
40286805 40530329
Kullanımı son derece basit olan bu uygulamayı nasıl çalıştıracağınızı da kısaca izah etmemiz gerekirse, izlememiz gereken adımları şöyle sıralayabiliriz.
  • Zipten çıkan dosyamızı çift tıklayarak çalıştıralım. (blackra1n.exe)
  • iTunes aracılığı ile Orjinal 3.1.2 firmware ye yükseltilmiş iPhone 3G veya iPhone 3GStelefonunuzu USB Kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın. iTunes kapalı olsun. ve ekrandaki gibi programdaki "make it ra1n" butonuna tıklayın. Ayrıca bilgisayarınızın internet bağlantısının kapalı olmasına dikkat edin aksi halde uygulama çalışmayabilir.
  • Bu aşamadan itibaren uygulama otomatik olarak telefonunuzu "Recovery Mode" konumuna alacaktır. Bu arada telefonunuz tekrar açılacak ve uygulamayı geliştiren kişinin resmini göreceksiniz. Herhangi bir şey yapmaksızın uygulamanın gerekli işlemleri yapmasını bekliyoruz.
  • Blackra1n uygulaması telefonunuzu yeniden başlatacak, siz de telefonunuzun tamamen açılmasını bekleyin.
  • Son olarak da eğer ekranda GeoHot'un açıklamasını içeren bir yazı ile karşılaşmışsanız işlemleri doğru bir şekilde yapmışsınız demektir.
  • Bu aşamadan sonra artık USB kablonuza ihtiyacınız yok, onu çıkarabilirsiniz. Bundan sonraki işlemleri telefona eklenen özel uygulaması ile beraber yapacağız.
  • Blackra1n i açtığınızda aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Burdan eğer telefoununuza yeni firmware yüklediyseniz Cydia ve sn0w u seçin eğer zaten jailbreaklı ise sadece sn0w u seçin ve sağ üstteki "install" butonuna basın. Bu aşama sırasında işlemlerin sorunsuz gerçekleşmesi için daha önce kapattığınız wifi veya 3g bağlantınızı tekrar açın aksi halde unlock işlemi yapılamayacaktır.
  • BlackRa1n uygulaması otomatik olarak sırasıyla Cydia ve sn0w uygulamalarını yüklemek için indirme işlemine geçecektir.
  • Artık bu işlemden sonra ekrana gelecek olan bir uyarı mesajı ile karşılaşacaksınız, bu mesaj özetle "işlem bittikten sonra telefonunuzu restart etmeye gerek yoktur. Eğer Operatörünüzün 3G desteği yoksa telefonunuzun ayarlar bölümünden 3G yi kapatın, ve aşağıaki "Close" butonuna basarak devam edin."
  • Bu işlemler sonunda Cydia simgesinin telefonunuz ekranına gelmiş olması gerekiyor. Artık telefonunuzu bundan sonra tüm hatlar ile sorunsuzca kullanabilirsiniz. Telefonunuza yüklediğiniz blackra1n uygulamasını isterseniz silebilirsiniz.

Hiç yorum yok: