15 Temmuz 2011 Cuma

İnstallous - Jailbreak App Store Uygulamaları


Jailbreak işleminden sonra bana göre olmazsa olmaz olan uygulamaların en başında gelir kendisi.
 Çünkü bu uygulama ile App Store da bulunan bir çok paralı olan uygulamalara crack edilmiş şekilde ulaşabiliyorsunuz. Aslına bakarsanız her zaman beğendiğim uygulamanın parasını vermeyi tercih eden birisi olarak, ben de bu programı kullanıp uygulama hakkında denemelerimi yaptıktan sonra beğenirsem parasını verip satın almayı tercih ediyorum. Çünkü crack edilmiş programlar bazı zamanlarda sıkıntı yaratabiliyor. Aynı zamanda telif hakları nedeni ile başınız da ağrıyabilir. Ama iPhone u jailbreaksiz hayatta kullanmam diyen kullanıcıların büyük bir çoğunluğu bu uygulamayı kullanır.
Evet şimdi gelelim programın nasıl kullanıldığına.
Programı ilk açtığınızda bir süre beklemeniz gerekiyor çünkü uygulama ilk açılış nedeniyle bir yükleme yapıyor. Tabi bu sırada Wi-Fi açık ise daha çabuk bitiyor. Program açıldığında karşımıza gelen menüler yabancı olmadığımız türden. Kategorilere göre ayrılmış bir şekilde arama yapabileceğimiz gibi, bildiğimiz bir uygulamayı search kısmından rahatlıkla aratarak ulaşabiliyoruz.
    
Arama kısmına ben örnek olarak Angry Birds uygulamasını yazdım ve aşağıda gördüğünüz gibi hemen arama sonucu karşımıza çıkıyor. Kullanımı app store a yaklaşık olarak benziyor. Arama yaptığımız uygulamaya bastığımız zaman karşımıza tanıtım kısmı geliyor ve hatta altta uygulamanın app store daki ücretini de görebiliyorsunuz.
   
Daha sonra download a bastığımızda, bildiğimiz dosya paylaşım sitelerinin barındırdığı linkleri görebiliyorsunuz. Burada indirmek istediğimiz versiyonu belirleyip paylaşım sitesinin bulunduğu linke basıyoruz. Daha sonra eğer premium hesabınız yok ise yavaş indirme linkine veya paylaşım sitesinin izin verdiği kritere göre ki bu bazılarında şu kadar saniye bekleyiniz dedikten sonra linki kullanıma açıyor, tercihimizi yapıp bizden istenilen süreyi veya doğrulama kodunu girmemiz gerekiyor.
   
Ben burada file dude dan indirme yaptığım için doğrulama kodunu giriyorum ve karşıma download linki çıkıyor hemen.
   
Gördüğünüz gibi started yazısı ile birlikte download işlemi hemen başlıyor. Ayrca uygulamanın Download bölümüne bastığınızda indirme ayrıntılarını da görebiliyorsunuz.
   
Settings kısmında otomatik install seçeneğini işaretlerseniz eğer, indirdiğiniz uygulamayı otomatik olarak kurdurabiliyorsunuz. Eğer seçmezseniz inen uygulamanın üzerine basıp install demeniz gerekiyor. Delete Automatically i aktif ederseniz yine indirdiğiniz uygulamayı install işlemi bittikten sonra otomatik olarak sildirebilirsiniz. iTunes Sync in aktif olmasında fayda var çünkü sync işlemi sırasında uygulamalarınızı ayrıca iTunes a atmış oluyorsunuz.
Son olarak Updates kısmında ise telefonunuzda bulunan ve App Store da güncelemesi yayınlanan uygulamarı da görebiliyor ve buradan aynı şekilde güncellemelerinizi yapabiliyorsunuz. Ancak burada önemli bir nokta var. Eğer benim gibi cihazınıda çok uygulama barındırıyor, installous tan uygulama indiriyorsanız, uygulamayı nereden indirdiğinizi unutmamanız gerekiyor. Çünkü buradaki uygulamalar App Store uygulaması olduğu için güncelleme çıktığında aynı şekilde app store da size güncelleme çıktı uyarısı veriyor. Siz de indirdiğiniz uygulamayı nereden indirdiğinizi unutup app store dan güncelleme yaparsanız, istemeden güncelleme yaptığınız uygulamanın ücretini ödemek durumunda kalabilirsiniz.
   

Hiç yorum yok: