2 Temmuz 2011 Cumartesi

Apple Amerika’da Unlocked iPhone 4 Satışına Başladı


Bugüne kadar Amerika’da satılan iPhone’lar SIM kilitli (SIM locked) olduğu için, kullanıcılara Amerika’dan iPhone almalarını çok tavsiye etmiyorduk. Çünkü SIM kilitli bir iPhone 4′ü unlock etmek kolay değildi. Edilse bile yeni yazılım güncellemesi (update) ile SIM lock geri geldiği için kullanıcılar çok sıkıntı yaşıyordu.
Fakat bugün Apple, belirlediği yeni fiyatlarla resmen unlocked iPhone 4 satmaya başladı. Yani 16 GB’ı 649$, 32GB’ı da 750$’dan satılan bu iPhone 4′ler, tüm operatörlerin SIM kartları ile ekstra bir işlem yapmadan çalışabiliyor.
Dolayısıyla Amerika’dan iPhone 4 alıp Türkiye’de kullanmak eskisi kadar dert değil. Fakat yine de hatırlatmak fayda görüyorum. Türkiye’deki kullanıcıların, daha evvel bu yazıda detaylı anlatmış olduğumuz gibi, yurt dışından aldıkları SIM kartlı cihazlarının pasaport (IMEI) kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Ayrıca ülkemizde satılan iPhone 4′ler, kanun gereği 2 yıl garantili. Yurt dışından alınan cihazlar ise genelde 1 yıl garantili oluyor. (Fakat yurt dışından alınan iPhone’ların garantisi de Türkiye’de geçmiyor.)
Bu konuda çok soru geleceğini düşündüğümüz için haberini şimdiden paylaşayım istedim.

Hiç yorum yok: