15 Temmuz 2011 Cuma

iBlackList- Kara Listenizi Hazırlayın!


İsminden de anlaşıldığı gibi kara liste. Uygulama çok hoşuma giden özelliklere sahip, çünkü birileri tarafından rahatsız edilmek istemiyorsanız bu uygulama tam size göre diyebilirim. Telefon rehberinizde kayıtlı birisini veya birilerinin gelen aramalarını, mesajlarını ve hatta mms mesajlarını dahi engelleyebiliyorsunuz.
Uygulamayı açtığınızda ana menü kısmında alt alta dizili menülerin bulunduğu bölümle karşılaşıyorsunuz. Bunların en üstünde bulunan ENABLE a girdiğinizde gelen aramaların hangisini açıp kapatabileceğinizi gördüğünüz ayarlarımız var. Yani bu kısımdan aramalar, sms ve mms leri rahatlıkla kapatıp açabiliyoruz.
 
Açıp kapama gibi ayarlarımızı yaptıktan sonra SAVE a basıp tekrar ana menüye dönüyoruz. Ana menüde blacklist e bastığınızda programın default olarak biz sunduğu General BL bir kara liste hazırlayabileceğimiz alan var. Tabi dilersek kendimizde Add new Blacklist kısmından ayrı bir liste oluşturabiliriz. Neyse, general BL ye bastığımızda karşımıza gelen ekranda artı (+) işaretine basıyoruz.
 
Daha sonra karşımıza gelen ekranda kayıtlı rehberimizden,son çağrılardan veya mesajlar kısmından numaramızı belirleyip, hem arama hem mesajları da aynı anda kısıtlayabiliyoruz.
 
 
Son olarak programın kalan özelliklerine de bir göz atacak olursak, gelen aramaların veya mseajların detaylarını View History den görebiliyoruz. Yani arama zamanları kimin aradıkları gibi. Call settings kısmında ise kendinize özel ayar yapmak isterseniz buradan gerçekleştirebilirsiniz.
 
Evet gördüğünüz gibi, küçük bir uygulama ile görüşmek istemediğiniz, sizi devamlı rahatsız eden kimseleri hayatınızdan rahatlıkla çıkarabilirsiniz.
iBlacklist’ e sahip olmak istiyorsanız, her zamanki gibi telefonunuzun jailbreak edilmiş olması gerekiyor. Daha sonra uygulamayı Cydia dan rahatlıkla bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok: