15 Temmuz 2011 Cuma

Apple’ın Yayınladığı Bir İş İlanına Göre iPhone 5 16 Ağustos’ta Piyasada Olabilir



Sonbahar ayları yaklaştıkça yeni iPhone ve iPad modellerinin çıkış tarihleri ile ilgili spekülasyonlar gidere artıyor.

Yeni modellerin çıkışı ile ilgili son iddia 16 Ağustos tarihi. Apple’ın İngiltere mağazalarına geçici eleman alımı için verdiği ilanda 16 Ağustos - 29 Ekim tarihi arasında haftada 5 gün çalışacak şekilde potansiyel müşterileri ikna edebilecek vasıflara sahip satış elemanı aradığı görülüyor. Günlük ücret 75£ ve ilan İngiliz iş arama platformu Geek tarafından yayınlanmış. Alınacak personel ise 4 günlük bir pazarlama eğitimine tabi tutulacak.
 
Bu ilandan yola çıkarak 16 Ağustos'ta muhtemel bir iPhone 5 lansmanı bekleniyor. 

Şimdiye kadar ortaya atılan pek çok iddia sonrası yavaş yavaş şekillenmeye başlayan yeni iPhone modelinde çift çekirdekli A5 işlemci, NFC teknolojisi, daha büyük ekran, 8MP çözünürlüğünde kamera, daha farklı bir tasarım ihtimalleri kuvvet kazandı. Bunun yanında 3G özellikli bir iPod Touch, daha ucuz bir iPhone 4S ve daha yüksek çözünürlüğe sahip yeni bir iPad de iddiaların odak noktasında bulunuyor.

Bunun yanında yeni iPhone modeli ile ilgili en erken tarih tahmini bu değil. Chip Hazard sitesinin AT&T içerisindeki sağlam kaynaklara dayanarak verdiği haberinde yeni iPhone 5 modelinin alan testi için firma merkezinde olduğu ve testlerin bitiminden sonra seri üretim için talimat verileceği belirtiliyor. 5 Temmuz’da test merkezine gelen cihazın üzerindeki çalışmaların standart olarak 2 hafta içerisinde bitirilmesi gerekiyor. Bu durumda 19 Temmuz yeni modelin duyurulma tarihi olabilir.

Yine 9to5Mac sitesinin AT&T operatöründen sızdırdığı bir sigorta yenileme belgesine göre aylık 4.99$ olan premium iPhone sigorta bedeli 4 Ekim tarihinden itibaren yeni bir iPhone cihazı için 6.99$’a yükseltilecek. Site bu belgeye göre yeni iPhone modelinin 4 Ekim’de piyasada olabileceğini iddia ediyor.

Tabi ki tüm bunlar birer iddiadan ibaret. Sonbahar dönemi geçtiğinde Apple’ın neler planladığını kesin olarak öğrenmiş olacağız. 

Hiç yorum yok: