15 Temmuz 2011 Cuma

Trade Master for iPad

Her ne kadar hisse senedi ve finans konularından anlamasam da sık sık ilginç veya zengin içerikli finans uygulamalarını tanıtmaya çalışıyorum. Hatırlarsanız daha evvel iPad için Akbank Yatırımcı‘yı ve İşPad uygulamasını tanıtmıştım. Bu sefer ise İş Yatırım için geliştirilmiş oldukça zengin fonksiyonlara ve güzel bir arayüze sahip Trade Master uygulamasından kısaca bahsedeceğim.
Trade Master’ın geçen sene yayınlanmış bir iPhone versiyonu zaten bulunuyor. Yeni yayınlanan ise iPad’e özel hazırlanmış özel bir versiyon. Öncelikle söylemeleyim ki uygulamanın tasarımı oldukça şık. Gerçi bazı başlıklarda Türkçe karakter sorunları var ama eminim onlar da kısa sürede düzeltilecektir.

Uygulamanın Ana Sayfası, çeşitli finansal verilerin özet halinde gösterildiği parçalardan oluşuyor. Trade Master uygulaması hisse senedi ve döviz bilgilerini anlık veriyor ve ekranı yenilemeye (refresh) gerek kalmadan otomatik olarak verileri güncelleniyor.

İş Yatırım’da hesabı olanlar da uygulama üzerinden Hisse Alım Satım işlemi gerçekleştirebiliyor ya da portföylerini kontrol edebiliyorlar. Eğer uygulamayı ilk yüklerken Bildirimler (Push Notifications) aktive edilmişse, hisse detay ekranlarında hatırlatıcı kullanılarak hisselerin belli fiyatlara ulaşması mesaj olarak hatırlatılabiliyor.

Uygulamanın “Araştırma” menüsünde ise Piyasa Haberleri, Raporlar ve İş Yatırım’dan hisse öneriler gibi kısımlar yer alıyor.

“Piyasalar” menüsünde ise yerli ve yabancı tüm finans piyasalarından önemli gelişmeler küçük ekranlar şeklinde kullanıcıya sunuluyor. Bu gayet güzel menünün bence en büyük eksiği bu ekranların eklenebilir veya çıkarılabilir olmaması.


Son olarak uygulamada Vadeli İşlemler Borsası için de ayrıca bir menü bulunuyor. Lisansı olan kullanıcılar için de bu ekranda derinlik analizleri yer alıyor.

Finans dünyasını yakında takip edenler için faydalı olabileceğini düşündüğüm Trade Master for iPad uygulaması hakkında paylaşacaklarım bu kadar. Hesabım olmadığı için uygulamanın özellikle Portföy kısmını detaylı inceleyemedim. Fakat eğer deneyebilen kullanıcılar olursa ve de uygulama hakkındaki düşüncelerini yorum olarak paylaşabilirlerse çok sevinirim.
İş Yatırım’ın “Trade Master for iPad” isimli uygulamasını aşağıdaki linkten ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: