19 Temmuz 2011 Salı

Kredi Kartı Olmadan Apple ID Almak...

Kredi Kartsız Apple ID alabilmek için aşağıdaki adımları aynen uygulamak gerekiyor. 
Özellikle 1. adımda kırmızı ile belirttiğimiz kısım çok önemli, yoksa kredi kartsız Apple ID alınamıyor.
Aşağıdaki adımlara geçmeden evvel eğer “Sign In” durumundaysak “Store -> Sign Out” menüsünü kullanarak “Sign Out” yapmamız gerekiyor. Eğer ilk defa Apple ID oluşturuyor veya kullanıyorsanız “Sign Out” yapmanıza gerek olmayacaktır.
Apple Kimliği Nasıl Alınır?
1) Öncelikle iTunes Store’dan Apple ID almak istediğimiz ülkenin store’unu seçiyoruz. iTunes 9′dan itibaren ülke seçimi sağ alt köşedeki yuvarlak bayrak şekildeki düğmelerden yapılıyor. Eğer mevcut bayrak Türkiye’nin değilse üzerinde tıklayım öncelikle ülkemiz bayrağını seçiyoruz.
iphone_apple_id_store_change
Aşağıdaki adımlar Türkiye Store’una göre anlatılmıştır. Fakat son aşamaya kadar zaten tüm adımlar her ülke için aynı sadece adres bilgilerinin girildiği adımlar biraz farklı.
Ülke seçtikten sonra sağ alt menüde bulunan “En Çok İndirilen Ücretsiz Uygulamalar” (Top Free Apps) listesinden her hangi bir uygulamaya tıklıyoruz. Bu nokta önemli çünkü kesinlikle ücretsiz (Free) bir uygulama seçip işleme başlamamız gerekiyor, aksi takdirde Kredi Kartı ekranında “None” seçeneği çıkmıyor.
2) Seçtiğimiz ücretsiz uygulamanın detay ekranındaki “FREE APP” düğmesine tıklıyoruz.
itunes_free_app
Eğer iTunes’umuz eski versiyon ise “FREE APP” yerine “GET APP” bulunabilir.
3) “FREE APP” düğmesine tıkladığımızda o an “Signed In” bir Apple ID’imiz olmadığı için karşımıza aşağıdaki gibi bir login ekranı gelecek:
Bu ekrandaki “Create New Account” seçeneğine tıklıyoruz.
4) Bu sefer karşımız çıkan “iTunes Store’a hoş geldiniz” ekranını, Continue seçeneğine tıklayarak geçiyoruz.
5) Kullanım Koşullarının yer aldığı ekranda da “iTunes Şartlarını ve Koşullarını okudum ve onları kabul ediyorum” seçeneğini işaretleyip Continue seçeneğine tıklıyoruz.
6) Bu ekranda ise Apple ID olarak kullanacağımız mail adresimizi ve şifremizi seçmemiz gerekiyor. Ayrıca Apple ID şifremizi unuttuğumuz durumda bize sorulacak güvenlik sorusunu/cevabını ve doğum tarihimizi de bu ekranda giriyoruz.
GÜNCELLEME (01/09/2010) : Apple, Apple ID şifre güvenliğini arttırdığı için artık şifre olarak daha zor tespit edilebilen karakterler kullanmak gerekiyor. Yoksa aşağıdaki hata mesajı ile karşılaşıyoruz. Hem yeni şifre alırken, hem de değiştirmeye çalışırken.
Yukarıdaki uyarıların Türkçe karşılıkları da şu şekilde:
Your password must have at least 8 characters, one number, one letter, and no spaces = Şifreniz en az 8 karakter olmalı, en az bir sayı ve en az bir harf içermeli ve boşluk karakteri içermemelidir.
It can’t have 3 identical consecutive characters, and must not been used in the past year = Şifreniz ardışık 3 karakter içermemeli ve daha evvel kullandığız şifreler ile benzerliği bulunmamalıdır.
Passwords must contain at least one upper case letter = Şifreniz en az bir tane büyük harf karakter içermelidir.
Bilgilerimizi girdikten sonra “Continue” düğmesine tıklıyoruz.
7) İşte bu son ekranda da “Turkey Store için Apple ID Oluşturma” yazısında anlattığımız yöntemle çıkmayan “None” seçeneği karşımıza çıkıyor.
Bu seçeneği işaretledikten sonra adres bilgilerimizi girerek sağ alt köşedeki “Done” seçeneğine tıklayarak Apple ID’imizi oluşturuyoruz.
Ardından da yukarıda girdiğimiz mail adresimize onay mailinin gelmesini bekliyoruz. Genelde onay maili hemen geliyor fakat bazen onay mesajının gelmesi 2-3 saati bulabiliyor.
Resmi büyütmek için lütfen üzerine tıklayınız.
Ardından yukarıdaki ekran görüntüsündeki gibi mail adresimize gelen onay linkine tıklayıp işlemi tamamlıyoruz. Bu linke tıkladığımız anda tarayıcımız değil iTunes devreye girip işlemi tamamlıyor.
ÖNEMLİ: Bazı bilgisayarlar güvenlik nedeniyle, mail içerisinden tıklanarak uygulamaların devreye girmesine izin vermez. Dolayısıyla iTunes üzerinden işlem tamamlanamaz. Böyle bir durumla karşılaştığınızda mailde gelen linki kopyalayın ve tarayıcınızın (Internet Explorer) adres çubuğuna yapıştırıp öyle çalıştırın. Bu durumda iTunes devreye girecektir.
Bu yöntemle alınmış Apple ID ile ücretli uygulama indiremiyeceğinizi tekrar hatırlatmakta fayda var. Bu yöntemin diğerinden en büyük farkı, işleme ücretsiz bir uygulamayı indirmeye çalışarak başlamamız.
Shazam, Last.fm gibi güzel uygulamaları Turkey Store’da çıkmadığı için indiremeyenler de yukarıdaki yöntemi kullanarak fakat başlangıçta United States Store seçerek Apple ID alabilirler. Tabii ki bu durumda gireceğiniz posta kodu, eyalet kodu, şehir adı kombinasyonuna bilgisinin doğru olması gerekiyor. Biraz Google kullanılarak uygun kombinasyon kolayca bulunuyor :)
Yukarıdaki yöntemin ingilizce orijinali Apple’ın sitesinde de yer almaktadır:
http://support.apple.com/kb/HT2534

Hiç yorum yok: